Ügyvitel.Net ügyvitel - számlázóprogram, raktárprogram, crm rendszer


Kártyás fizetés szolgáltatója
Az Ügyvitel.Net számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer megvásárolható bankkártyával
Elfogadott kártyák
Az Ügyvitel.Net számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer megvásárolható bankkártyával
 
Ügyvitel.Net ügyvitel - számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer a Google+-on
Ügyvitel.Net
a Google+-on
NAV Adatexport

Kiegészítő fejlesztések az Ügyvitel.Net Számlázó termékcsaládban a 23/2014. sz. NGM rendeletnek való megfelelés érdekében

A címben foglalt NAV-rendelet lényege röviden a következőképpen foglalható össze: mindazokat az adatokat, amelyek a számlán megjelennek, vagy törvényi szabályozásból kifolyólag meg kell jelenniük, egy elektronikus állományban lekérhetővé kell tenni a számlázóprogramból.

Ez az igény adataink strukturáltabb megadásán túl más terhet nem ró a felhasználóra. A legtöbb felhasználónak csupán ügyféltörzsében szereplő adatait, illetve a számlán megjelenő számlakibocsátó adatait kell részletesebben megadni.

A fejlesztés által érintett területeket a programban mindenütt § jellel jelöltük meg, a könnyebb kezelhetőség érdekében.
Érintett területek:

 • Szállítói profilok: saját vállalkozásunk adatait ezután bontva kell megadni.
 • Vevők: Vevőink címét, pontosabban a „cím” utca részét ezentúl közterületnév-jelleg-házszám-épület-emelet-ajtó formában kell megadni.
 • Termékek: ha foglalkozunk ásványi olaj vagy közlekedési eszközök értékesítésével, itt megadhatjuk az egyes termékekre vonatkozó alapértékeket, amelyeket számlázáskor módosíthatunk a szituációnak megfelelően.
 • Számlakiállítás: A számlákon tételes, illetve egész számlára vonatkozó záradékok megadására van lehetőség. Ezek olyan adatok, amelyeket egyéb jogszabályok írnak elő, és már korábban is kötelezően számlán feltüntetendő adatok voltak, mint például az önszámlázás ténye, vagy a fordított adó használata. A rendszer nyomtatásban automatikusan megjeleníti a megadott záradékokat.
 • Adatexport-funkció: a statisztikák szalagon érhető el az „Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás”, amely által készített adatállományt ellenőrzéskor a NAV ellenőrnek át kell adni.

Felhívjuk kedves felhasználóink figyelmét, hogy az adatexport elkészítéséhez a fenti műveletek elvégzésére mindenképpen szükség van, ezért a rendszer nem enged számlát menteni mindaddig, amíg a számlán választott vevő, illetve a választott szállítói profil adatok nem teljesek.
Az alábbiakban sorra vesszük a szükséges lépéseket.
Feltétlenül szükséges teendők

 1. Szállítói profil megadása:  
 2. Kattintsunk a Beállítások/Cégfüggő/Számlák/Logó ágra, majd a képernyő alsó részén elhelyezkedő listából válasszuk ki dupla kattintással a jelenleg használatos profilt, majd kattintsunk a Részletes adatok megadása gombra. Írjuk be cégadatainkat a megjelenő ablakban, majd nyomjunk OK-t, és egy ellenőrzést követően ismét.
  Ha a megadható adatokon kívül további szabadszöveges adatokat szeretne a profilban szerepeltetni, akkor azt a felkínált adatok alá írhatja, a rendszer nem engedi írni a bontott adatok területét.

 3. Vevőadatok részletezése
 4. Az ügyféltörzsben minden ügyfél adatlapján az „Utca” mező végére került az adatmegadás gomb. Kattintsunk rá, és adjuk meg a részletesen bontott adatokat, majd mentsük az ügyfelet. Ne feledjük a lépést megismételni az ügyfél további számlázási címeinél sem.

Egyéb lehetőségek

 1. Különleges termékek (ásványolaj, földi-légi-vízi közlekedési eszközök)
 2. Amennyiben ilyen termékek forgalmazásával foglalkozunk, úgy a törvényi szabályozás által előírt extra adatok megjelenítéséhez megadhatunk alapértelmezéseket a termék adatlapján.

 3. Extra záradékok a számlán
 4. A számlakiállító ablak jobb alsó sarkában található a További záradékok gomb, amelyben a NAV által előírt adatszerkezet olyan elemire adhatunk meg értékeket, amelyek az adott ügyletre jellemzőek, mint például  utazási irodák beszállókártya-értékesítése esetén a Járatszám, a kedvezményre jogosult neve illetve az úti cél.
  Az itt megadott értékeket a program automatikusan rányomtatja a számlára.

   

Szállíóadatok megbontása Vevőadatok bontása Számlakészíés NAV záradékok Termékadatok NAV kiegészíés

Minden jog fenntartva 2017. Ügyvitel.Net Kft.