Ügyvitel.Net ügyvitel - számlázóprogram, raktárprogram, crm rendszer


Kártyás fizetés szolgáltatója
Az Ügyvitel.Net számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer megvásárolható bankkártyával
Elfogadott kártyák
Az Ügyvitel.Net számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer megvásárolható bankkártyával
 
Ügyvitel.Net ügyvitel - számlázóprogram, raktárprogram és crm rendszer a Google+-on
Ügyvitel.Net
a Google+-on
Etikettnyomtatás

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk számlázóprogram termékcsaládunk etikettnyomtatási képességeit, amelyekről úgy gondoljuk, méltán számíthatnak gyártással, forgalmazással, leltározással, vagy akár kiskereskedelmi értékesítéssel foglalkozó meglévő és leendő felhasználóink figyelmére.

Ha felkeltettük érdeklődését, bátran tölts le valamelyik számlázóprogram, vagy számlázó- és raktárprogram demóváltozatát, írjon emailt, vagy hívjon minket elérhetőségeinken a részletekért, illetve további felvilágosításért.

Áttekintés

Az Ügyvitel.Net számlázóprogram és raktárprogram­ termékcsalád minden tagja alkalmas etikettnyomtatás­ra - a legkisebb Ügyvitel.Net Számla Kompakt számlázóprogram­tól az Ügyvitel.Net Készlet Optimum számlázóprogram, raktárprogram és CRM rendszer­ig. Akár normál nyomtatóval lapetikett­re, akár etikettnyomtató­val tekercsre nyomtatna, az Ügyvitel.Net ügyviteli rendszerek támogatják választását.

Az etikettnyomtatás célja, hogy bizonyos rendszeres ismétlődő állandó, vagy változó tartalmú adatokat tartalmazó kis méretű címkéket nagy mennyiségben állítsunk elő. Az elkészített etikett­eket jelenleg vagy A/4-es méretű etikett­lapokra, vagy etikettnyomtató használatával tekercsekre nyomtathatjuk.

Az Ügyvitel.Net számlázóprogram­ok támogatják a lapetikett kezelést is, segítségükkel megoldható az A4-es formátumú címke készítése vonalkóddal, nettó vagy bruttó árral, termékmegnevezéssel. Az Ügyvitel.Net számlázóprogram­ok ezen funkciója ez elsősorban azok számára hasznos, akik csekély mennyiségű címkét állítanak elő, és van türelmük a lapetikett által támasztott számos formázási követelmény megvalósításához.

Azok, akik ennél gyorsabb, és automatikusabb megoldást keresnek, az Ügyvitel.Net számlázó- és raktárprogramokban szintén megtalálják a számításukat. Az alábbiakban a számlázóprogram­hoz kapcsolható és direkt erre a célra használatos etikettnyomtatók kezeléséről lesz szó.

Aki már nyomtatott etikett­et, árcédulát, vonalkódot A/4-es lapra, tudja, hogy mennyi idővel és kényelmetlenséggel jár a megfelelő formátum kialakítása és mennyi pazarlás kiséri e munkát. A fel nem használt címkékre már nagyon nehéz egy másik feladatot rányomtatni, mert a beállítás sok esetben szinte reménytelen. Gyakran előfordul az is, hogy az ilyen módon kinyomtatott etikettet a vonalkód-olvasó nem ismeri fel. E kihívásokra ad optimális választ egy kimondottan erre a célra használatos etikettnyomtató, melyet az Ügyvitel.Net számlázóprogramokhoz, vagy számlázó- és raktárprogramokhoz lehet illeszteni.

Az etikettnyomtató­k az ügyvitel világában kimondottan árcédulák, vonalkódos terméketikett­ek készítésére készült célhardverek, melyekkel olcsón (akár 1 Ft/címke) nagy mennyiségben és gyorsan lehet etikett­et nyomtatni.

Felhasználhatóság

 Az Ügyvitel.Net számlázóprogram­okból, vagy raktárprogram­okból kinyomtatott etikett­et tetszés, és rendelkezésre álló méret szerint tölthetik fel a szükséges adatokkal (származási ország, egységár, vonalkód/termékkód, megnevezés). Ezek után már csak fel kell ragasztani a kinyomtatott etikett­et az adott termékre és a leltározástól a gyors árellenőrzésig számos célra egyszerű és idő takarékos megoldást használhat.

Ellentétben más számlázóprogramok­kal, amelyet nem tartalmaznak beépített etikettnyomtatási lehetőséget, az Ügyvitel.Net számlázóprogram­ok közvetlenül képesek vezérelni az etikettnyomtatót, amelynek előnye a nagy sebesség, nem említve az afféle bajlódásokat, mint egy külső cimkeszerkesztőbe való listaexportálás. Az Ügyvitel.Net számlázóprogram­okban minden egy rendszerből vezérelhető.

 Etikettnyomtatás a számlázóprogramban gyártást és/vagy beszállítást végző cégek számára

Etikettnyomtatás a számlázóprogramból szállítólevél alapján

1. ábra

Számos cég megköveteli, hogy az általa vásárolt termék rendelkezzen vonalkóddal, melyet a belső nyilvántartáshoz, készletkezeléshez használnak fel. Gyártással foglalkozó partnereink az értékesítés során az Ügyvitel.Net Készlet Kompakt számlázó- és raktárprogram, valamint az Ügyvitel.Net Készlet Optimum számlázó-, raktárprogram és CRM rendszer használatával egyszerűen a kiállított szállítólevél alapján pontosan annyi etikett­et nyomtathatnak ki, amennyi az adott termékből a bizonylaton szerepel.
      
  Etikettnyomtatás kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó üzletek számára
Etikettnyomtatás a számlázóprogramból beszűrt vagy teljes terméklista alapján

2. ábra

Általános elvárás, hogy egy üzlet polcain található termékek mindegyikén legyen látható az ár, és az értékesítést könnyítendő, a vonalkód is. Az Ügyvitel.Net program­okban a tetszőlegesen összeállított terméklistából kinyomtathatja etikett­re is a fontos termékadatokat és akár a számlázóprogram által generált vonalkódot. Amikor egy vásárló a pénztárhoz megy, már csak le kell olvasni a terméken látható vonalkódot és jöhet a következő termék.
      
  Etikettnyomtatás leltározáshoz és bevételezéshez

Etikettnyomtatás a számlázóprogramból bevételezési bizonylat alapján 3. ábra

Leltározás a számlázó és készletkezelő programban 4. ábra

Az Ügyvitel.Net Készlet Kompakt, vagy az Ügyvitel.Net Készlet Optimum program­ segítségével elvégezheti készleteinek leltározását. Ebben is nagy segítséget jelenthet, ha termékeit vonalkódok segítségével tartja nyilván.

Egy mobil adatgyűjtővel egyszerűen fel lehet mérni a készletet és gyorsan elkészülhet a pontos leltár. Az Ügyvitel.Net számlázó- és raktárprogram­ok már a bevételezés során lehetőséget biztosítanak a bevételezett termékek mennyiségével megegyező számú etikett nyomtatására.

Mobil adatgyűjtővel a leltár készítése során az üzlet bármely pontján a fellelt termék vonalkódja leolvasható. Az adatgyűjtés végeztével a mobil adatgyűjtőben tárolt adatok gyorsan és egyszerűen áttölthetők az Ügyvitel.Net Készlet Kompakt, vagy az Ügyvitel.Net Készlet Optimum program­ba egy új leltárívre.

A megfelelő etikett kiválasztása

Az etikett méretének kiválasztásánál több szempontot szükséges figyelembe venni. Egyrészt adott az etikett címke elhelyezésére rendelkezésre álló hely nagysága, illetve a címkén elhelyezni kívánt tartalom mennyisége. Ezenkívül figyelembe kell venni az etikettnyomtató­ba használható média szélességi adatait, melyek meghatározzák a legkeskenyebb és legszélesebb címke méretét.

Thermo alapanyag: direkttermál eljárással (festékszalag nélkül) nyomtatható, melyet jellemzően száraz és normál hő mérsékleti körülményekhez ajánlunk.A Thermo alapanyag prémium kategóriája a Thermo-TOP, mely bevonatának köszönhető en fokozottan ellenáll a nedvességnek, hő nek és súrlódásnak.

Papír alapanyag: Thermo-transzfer eljárással (festékszalag szükséges hozzá) nyomtatható alapanyag. Jellemzően száraz körülmények között használatos, ellenáll a súrlódásnak, a tűző napnak. Az információkat több éven keresztül megőrzi.

Műanyag alapanyag: különleges vagy szélsőséges igénybevételnek kitett címkék gyártásához használatos. Kitűnő tulajdonsága, hogy nedvességgel, vegyi anyagokkal, mechanikai igénybevétellel és szélsőséges hőmérséklettel szemben is igen ellenálló. Igazi tartós címke kiváló nyomattal, kül- és beltéri alkalmazásra egyaránt. Alkalmazása elterjedt az elektronikai, autóipari és vegyipari területeken.

Technikai információk

Az Ügyvitel.Net számlázóprogram­ok és raktárprogram­ok minden olyan etikettnyomtató­t támogatnak, melyek a ZPL (Zebra Programming Language) nyelven kommunikál az ügyviteli rendszer­rel. Az Ügyvitel.Net Készlet Optimum programot leggyakrabban a Zebra GC420t etikettnyomtató­kat használják, melyek optimális ár/érték aránnyal és megfelelő  kapacitással rendelkeznek az általános feladatokhoz.

Mire érdemes figyelni az etikettnyomtató kiválasztásakor?
  • Az ügyviteli rendszer képes legyen kommunikálni az etikettnyomtató­val (ZPL kódnyelv)
  • A címkék felhasználási módjának megfelelő típusú felületre nyomtasson (pl. vízálló, műanyag)
  • Milyen rendszeresen és mennyiségben nyomtatna etikett­et

Nagyon fontos szempont, hogy bár az eszközt már szinte bárhol be lehet szerezni, az eladó megfelelő terméktámogatást is tudjon biztosítani az etikettnyomtató­hoz akár a használt raktárprogramhoz illesztéssel kapcsolatban is.

Ajánlott nyomtató: Zebra GC420t

A Zebra GC420t a család thermal-transzfer verziója, tökéletes megoldást nyújt azoknak, akiknél a napi nyomtatási igény átlagosan 1.000-3.000 címke. Az eszköz kezelése egyszerű, szakértelmet nem igényel. A címke illetve a festékszalag kicserélése pillanatok alatt könnyedén elvégezhető. A printer hőérzékeny direkt termál címkére nyomtat, de megfelelő festékszalag behelyezésével papír, műanyag, karton és textil alapanyagú média is egyszerűen használható.A GC420 széria kompakt, helytakarékos kialakítással erős, 32-bites processzort foglal magában a gyors nyomtatási teljesítményért, nagyobb memóriával rendelkezik több grafika tárolása érdekében, hosszabb címkeformátumokat fogad el és gyorsabb média feldolgozást tesz lehetővel egészen 104 mm-ig, valamint a médiakezelés további egy opcionálisan választható címkeleválasztóval bővült.

Az amerikai gyártó készüléke alapkiépítésben párhuzamos (LPT), USB és RS232 (soros) interfésszel rendelkezik, de mellette opcionálisan választható külső ZebraNet 10/100 printserver (ethernet), így a GC420 nyomtató rugalmasan összekapcsolható a helyi vagy hálózati rendszerrel.

Ehhez a modellhez is elérhető a ZebraLink, amely meghibásodás vagy kellékanyag kifogyás esetén e-mail-t küld az üzemeltetőnek. Lehetőséget biztosít továbbá arra is, hogy böngészőn keresztül figyelhessük a nyomtató működését és ilyen formában kapjunk értesítést az esetleg fellépő nyomtatási hibákról (WebAlert), valós idejű felügyeletet és irányítást biztosítva a nyomtató felett.

Felhasználási területe széleskörű: az irodai alkalmazástól a gyógyszeriparon keresztül a logisztikáig, számos helyen hasznosítható. Ez a kis méretű, csendes és jó ár/érték arányú nyomtató méltán nyerte el számos felhasználó elégedettségét. 

 

Az Ügyvitel.Net által ajánlott Zebra GC420t etikettnyomtató főbb paraméterei

Etikettnyomtató számlázóprogram­hozZebra GC420t
magyar nyelvű dokumentáció


 

Nyomtatási mód: Thermal

Fizikai jellemzői: Mérete: 201 mm x 173 mm x 139 mm

Cimke jellemzői: Címke szélesség: 25,4 - 108 mm
Címke magassága direct thermal módban: 9,6 - 990 mm
Címke magassága thermal transfer módban: 9,6 - 990 mm
Címke vastagsága: 0,08 - 0,18 mm
Címke tekercs belső magátmérője: 25 mm, 40 mm
Maximális tekercs átmérő: 127 mm

Festékszallag jellemzői: Fej: FLAT 
Festékszalag típus(ok): WAX, RESIN, WAX/RESIN
Festékszalag szélesség: 33 - 110 mm
 Festékszalag maximális hossz: 74 méter
 Festékszalag külső átmérő: 34 mm
 Festékszalag tekercselés: külső (out)
 Festékszalag cséve belső átmérője: 12,7 mm (1/2 col)
 Festékszalag cséve szélesség: 110 mm
 Festékszalag rendezése: középre

Interfész: RS232C (soros port)
Párhuzamos port
USB 2.0

Memória: Alapkiépítésben: 8MB Flash / 8MB DRAM

Szoftver:
A hozzáadott Zebra Designer (magyar nyelvű) programban megtervezhető a nyomtatásra kerülő címke. Használhatóak szövegmezők, képek, és vonalkódok, melyeket a printer egy színben (kellékanyag függő, de általánosan feketében) nyomtat. Lehetőség van az elkészült tervek mentésére és közvetlen nyomtatására is a programból.

A printer a vonalkódtechnikában széles körben elterjedt EPL nyomtatási nyelven vezérelhető, így használata az egyedi, saját célra fejlesztett alkalmazásokba is beépíthető, vagy már más, meglévő EPL nyelvű vonalkód nyomtató helyére is program változtatás nélkül betehető.

A nyomtatóhoz Windows drivert is mellékelnek, melynek segítségével különböző Windows programokból (Win95, 98, ME, NT v.4.0, 2000, XP, Vista, W7) is indítható nyomtatás.

Csomag tartalma
Címkenyomtató, tápegység, adatkábel és tápkábel, festékszalag tartó póttengely, Zebra Designer szoftver, dokumentáció + ajándék 1 tekercs termál címke!

Ajánlott felhasználási területek
Kereskedelem: termékek vonalkódos címkéinek, vagy rövid ismertetőinek nyomtatása, árazás, polccímkézés, utalványok és számlák nyomtatása

Szállítmányozás, csomagküldés: raktározási és vonalkódos leltárcímkék használata a munka pontosabbá és gyorsabbá tételére

Utazás, vendéglátás: beszállókártyák, csomagjelölő címkék, belépőjegyek, éttermi címkék és számlák, valamint fogadási szelvények nyomtatására

Kollégáink szívesen segítenek Önnek az ügyviteli rendszer kialakításához szükséges berendezésekkel kapcsolatban, akár vonalkódolvasóról, mobil adatgyűjtőröl, vagy etikettnyomtatóról legyen is szó. Ha úgy látja, hogy a munkáját támogatná egy etikettnyomtató, állunk rendelkezésére elérhetőségeinken.

Minden jog fenntartva 2017. Ügyvitel.Net Kft.